Helyszínválasztás

Az esküvő alapja a megfelelő helyszín kiválasztása. Az ország számos területén volt már alkalmam dolgozni, és meggyőződésem, hogy az ideális helyszín kiválasztása az egyik legfontosabb dolog az esküvőszervezés kapcsán.

Érdemes/Célszerű összegyűjtenünk, hogy mely szempontok fontosak számunkra az éttermek kapcsán. Legfőbbek ezek közül; a hely miliője és adottságai, az ételek minősége, a helyszín tisztasága, a személyzet hozzáállása, és nem utolsó sorban a rugalmasság.

Persze az sem mindegy, hogy vidéken vagy városban szeretne az ember házasodni. A vidéki lakodalmak sokkal hagyomány-őrzőbbek, a helyi csárdákban megvannak a jól bevált szokások, és étterem személyzete is sokkal inkább régi vágású, mint az ország középső tájain. Ha valaki szigorúan ragaszkodik a hagyományos lánykikéréshez a szülői háznál, a zenekar kíséretében történő templomhoz vonuláshoz, de ide említhetném a tányértörést is, akkor érdemes vidéken megrendezni a lakodalmat, egy ottani/helyi vőféllyel, akit mindent a népies szokásoknak megfelelően fog levezényelni.

Akik viszont modernebb esküvőre vágynak, nekik érdemes nagyobb városokban, leginkább az ország középső táján megrendezni az esküvőjüket, egy fiatalos, rugalmas és a szakmában jó referenciával/hírnévvel rendelkező ceremóniamesterrel. Itt már általában a párok elképzeléseihez igazodva vannak felülírva és megreformálva az esküvői hagyományok, és még az is előfordulhat, hogy a menyasszonytánc helyett, vőlegénytánccal találják szemben magukat a kedves násznéptagok.