Szolgáltatók kiválasztása?

Fontos, hogy minden házasodni vágyó pár megtalálja a számára szimpatikus szolgáltatókat, akikre családtagként/barátként tekinthetnek a Nagy napjukon, természetesen ugyanúgy ez fordítva is igaz, a szolgáltatást nyújtó szakembereknek is meg kell találniuk a saját párjaikat, mert csak abban az esetben lesz sikeres az együttműködés, ha megvan a két fél közötti kémia.

Egyes esküvői szolgáltatók között hatalmas eltérések lehetnek. A Dj-nél egyre gyakrabban találkozom olyanokkal, akik időkorláttal dolgoznak, és egy bizonyos csomag után súlyos összegeket számolnak fel minden megkezdett óráért.

Fotósok munkája is teljesen eltérhet, a szép fogalma minden embernél és párnál mást jelent, ezért szinte elengedhetetlen referencia anyagokat és munkákat kérni a szolgáltatóktól, így már valamennyire felmérhetővé válik, hogy ki hogyan, milyen precizitással, és milyen minőségben végzi a munkáját.

Érdemes összegyűjtenünk a szempontokat, hogy mi alapján választunk szolgáltatókat.

Mennyire fontos egy Dj személyisége, rendelkezzen-e a legmodernebb technikával? Lehessen-e tőle zenét kérni? Biztosítja-e a polgári szertartás hangosítását?

A fotósoknál is gyakran szembe találkozom azzal a jelenséggel, hogy hasonló árban teljesen különböző csomagajánlatokat küldenek a pároknak. Ilyenkor is mérlegelnünk kell, hogy például kreatív fotózásra tartunk igényt vagy sem, inkább szeretnénk több képet picit rosszabb minőségben, vagy választjuk azt a csomagot, amelyben csak 400 darab kép van, de azok nagy részét szépen megretusálja a fotós?

A ceremóniamester munkája is végtelenül eltérő lehet az ország területén. Van aki csak hobbiból csinálja, vannak akik csak letudják a kötelező köröket és vannak akik hivatásként és szerelemként tekintenek a szakmájukra.

Célszerű alaposan körbejárni a témát az összes szolgáltató kapcsán, több helyről referencia anyagokat és árajánlatot kérni, majd hosszas mérlegelés után meghozni az elképzeléseinkhez és az igényeinkhez alakított legjobb döntést.

Mert az esküvő napja megismételhetetlen, ezért minden jegyes párnak meg kell találnia a saját szolgáltatóját, mert ők azok akik nélkül megvalósíthatatlan lenne az esküvő napja.