Szükség van videósra vagy sem?

Manapság egyre ritkábban dolgozom együtt videós kollégával az esküvőkön. Sokan úgy ítélik, hogy egy profi fotós szinte már fedezi is a videós munkáját, így nem látják szükségszerűnek, hogy szerződjenek külön videós csapattal.

Gyakran találkozom olyannal is, hogy okostelefonnal próbálják rögzíteni a főbb eseményeket, mert ebben a felgyorsult világban ez tűnik a legegyszerűbbnek, de ezek az idő múlásával sajnos elvesznek, és nem is túl jó minőségűek. Persze ennek anyagi vonzata is gyakran közrejátszik, de nem gondolom, hogy ezen kellene visszaszorítani az esküvői kiadásokat.

Itt megint kiemelném, hogy eltérőek az igények egy esküvővel kapcsolatban. Vannak akik kimondottan frusztrálva érzik magukat ha videós veszi őket, és vannak olyanok is akik nagy hangsúlyt fektetnek a megélt pillantok megörökítésére.

Egy videós szerepe véleményem szerint lényeges egy ilyen fontos eseményen.

A szabadtéren megrendezésre kerülő polgári ceremóniánál telefonos felvételeket nem lehet egy lapon emlegetni a videós csapat által hasznát drónok és profi kamerák munkájával.

Ha egy vendég van megbízva erre a feladatra, gyakran lemarad egy főbb eseményről például a nyitótáncról vagy ha mindent megörökít akkor nem tudja násznéptagként élvezni az esküvőt. Ezért is ajánlott profi szakemberekre bízni életünk legfontosabb napjának a megörökítését, mert abban minden emlékezetes, vicces és megható pillanat benne lesz az esküvőről és egy életen át emlékként hordozhatjuk, amelyet idős korunkban még az unokáinknak is büszkén mutathatunk majd meg.